lauantai 15. maaliskuuta 2008

popsi popsi porkkanaa

Täällä suunnassa on lapastalkoot käynnissä, kun jokainen tuntuisi tarvitsevan ohuemmat lapaset leudommille keleille, kyläilyhanskoiksi sun muihin menoihin. Ihan ensimmäisenä neuloin pikkuisimmalle pääsiäisteemaan sopivat lapaset. Ei mitään trulleja tai tipuja, vaan pupu herkkuineen. Näistä lapasista tuli kovin mieluisat. Silmät pyöreinä kuopus tarinoi pupusta, porkkanasta ja uusista lapasistaan.



Paavo-pupu ja porkkana
Ohje: oma
Lanka: limenvihreä Tove, 18g
Puikot: 3 mm

Neuloin lapaset Tovesta ja huovutin ne kevyesti käsin. Koristeiksi fleecekankaasta, langasta ja parista pikkuhelmestä puhtaanvalkoinen Paavo-pupu ja oranssi porkkana. Ajatus porkkanakoristelusta lähti kaimani neulomista veikeistä porkkanalapasista. Ensin olin aikeissa koristella molemmat lapaset porkkanoin, mutta jostain ajatuksiini pomppi pieni pupu, ja Paavo-pupu näki päivänvalon. Lapaset ovat juuri sopivat tänä keväänä. Olin kyllä iloinen, että tuli juuri sopivat kädenlämmittimet, sillä isot eivät tahtoisi pysyä pikkuisen käsissä. Saanpahan neuloa taas uudet syksyksi...


Kuvioidut lapaset selvästi viehättivät myös isoveljiä, sillä toinen koululaisistamme esitti heti oman toiveensa kuviohanskoista. Tilaus otettiin ilolla vastaan, sillä on vaan niin mukavaa, kun äidin neulomat asusteet vielä kelpaavat ja tulevat ahkeraan käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti